ZASTUPITELSTVO
STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY
Znak

Dne:9.9.2019Bod programu:26/7
Věc:Převod topného kanálu Praskova
Důvod předložení:

Zajištění úkolů vyplývajících z činnosti odboru majetku města 

Zpracovatel:Ing. Irena Bednářová, odbor majetku města
Předkládá:PhDr. Igor Hendrych Ph.D., náměstek primátora
Projednáno v RMO:v RMO dne 28.8.2019
Požadavek na
úpravu rozpočtu:
NE

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města
1. schvaluje

darovací smlouvu, (MMOPP00JNT6J) mezi Statutárním městem Opava a Moravskoslezským krajem, se sídlem 28. října 2771/117, Moravská Ostrava, 702 00 Ostrava, IČ 70890692 týkající se stavby teplovodního kanálu nacházejícího se v/na pozemcích parc.č. 7 a parc.č. 1 v katastrálním území Opava - Město

Důvodová zpráva

Projednáno:

  • porada vedení města dne 23.7.2019 pod č. 31/4  - souhlas s bezúplatným převodem
  • RMO 14. 8. 2019 - schválen záměr darování usnesení č. 899/21/RM/19
  • RMO 28. 8. 2019 - doporučuje ZMO schválit darovací smlouvu
     
    Moravskoslezský kraj je investorem stavby "Rekonstrukce základní školy Opava Praskova 411/14". V rámci této stavby dojde ke stavebním úpravám topného kanálu a potrubí (bude se bourat a zkracovat), protože umisťovaná přístavba k rekonstruované budově Praskova tuto stavební úpravu kanálu vyžaduje.
    Topný kanál je ve vlastnictví Statutárního města Opavy, je provozován společností OPATHERM a.s., nachází se na pozemcích ve vlastnictví Moravskoslezského kraje parc.č. 7 a parc.č. 1 v k.ú. Opava - Město.
    Odbor majetku města vydal k provedení stavebních úprav tohoto kanálu souhlas s podmínkou následného majetkoprávního vypořádání tohoto topného kanálu.
    Jelikož nebyla k tomuto topnému kanálu žádná projektová dokumentace a podklady, nechal odbor majetku města vyhotovit měřičský náčrt topného kanálu a technický list topného kanálu se stanovením reprodukční pořizovací ceny, na základě kterého jsme  topný kanál zavedli do inventurního soupisu majetku. Reprodukční pořizovací cena byla stanovena ve výši 362.150,00 Kč.
    Tyto podklady přikládáme v přílohách.
     
    Vzhledem k tomu, že topný kanál slouží pouze pro dodávky tepla do objektů, které jsou ve vlastnictví Moravskoslezského kraje (škola Praskova 14 a Mendlovo gymnázium) a nachází se na pozemcích ve vlastnictví Moravskoslezského kraje, doporučujeme tento topný kanál převést do vlastnictví Moravskoslezského kraje.  RMO na svém jednání dne 14.8.2019 schválila záměr darování tohoto topného kanálu.
     
     
    Předkládáme Zastupitelstvu města ke schválení darovací smlouvu MMOPP00JNT6J týkající se předmětného topného kanálu.
    Smlouva prošla systémem GINIS s provedenými úpravami. V technickém listu, který jse přílohou č. 1 smlouvy bylo opraveno parcelní číslo pozemku, ve kterém se teplovod nachází. Záměr darování byl zveřejněn ode dne 19.8.2019 pod č. 444/19.    
     
    V přílohách přikládáme:
  • darovací smlouvu MMOPP00JNT6J
  • technický list teplovodu
  • měřičský náčrt teplovodu
  • zveřejněný záměr
Přílohy:
Příloha č.1: bod_1