ZASTUPITELSTVO
STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY
Znak

Dne:11.5.2020Bod programu:21/10
Věc:Kupní smlouva, Klub vojenské historie Kateřinky z.s., k.ú. Kateřinky u Opavy
Důvod předložení:

zajištění úkolů vyplývajících z náplně odboru majetku města

Zpracovatel:Mgr. Ivana Sýkorová, odbor majetku města
Předkládá:PhDr. Igor Hendrych, Ph.D., náměstek primátora
Projednáno v RMO:v systému Ginis
v RMO dne 12. 2. 2020
Požadavek na
úpravu rozpočtu:
NE

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města
1. schvaluje

kupní smlouvu (MMOPP00I7ZSK) mezi statutárním městem Opava jako prodávajícím  a Klubem vojenské historie Kateřinky z.s., se sídlem Pekařská 346/93, 747 05 Opava, IČ: 03125131 jako kupujícím

Důvodová zpráva

Statutární město Opava je vlastníkem pozemku parc.č. St. 2849, zastavěná plocha a nádvoří, ležícího v katastrálním území Kateřinky u Opavy, jehož součástí je budova bez čp/če, jiná stavba, (dále také jen "předmět prodeje").

Předmět prodeje má ve výpůjčce, na základě platné smlouvy, spolek Klubu vojenské historie Kateřinky, a to ode dne 6. 12. 2018 do 30. 11. 2023. Vzhledem k opravám a úpravám, které objekt potřebuje, požádal spolek o jeho odkup. Klub vojenské historie předkládá i projekt opravy tohoto objektu, ze kterého je zřejmé, že jej chce využívat jako zázemí spolku, dále jako prostory pro setkávání, prostory pro organizování různých výstav a expozic z období studené války a civilní obrany a pro zpřístupnění veřejnosti. Kupující má zájem předmět prodeje tímto způsobem užívat i do budoucna včetně toho, že pracuje s mládeží, a chce mladým nabídnout smysluplný program na využití volného času. Od výše uvedeného se odvíjí také kupní cena, která byla stanovena dohodou mezi městem a spolkem s odkazem na daňové povinnosti kupujícího (daň ve výši 15% pro neziskovou organizaci). Zůstatková cena za objekt je v účetnictví města stanovena na 40.737,80 Kč. U pozemku pod objektem zůstává cena pořizovací (nedělají se odpisy).

Po převedení předmětu prodeje zůstanou spolku ve výpůjčce pouze okolní pozemky jako přístup k objektu. O tyto pozemky se bude vypůjčitel starat a udržovat je dle podmínek uvedených ve smlouvě.

Záměr prodeje byl řádně zveřejněn na úřední desce.

 

Přílohy:
Příloha č.1: žádost o převod
Příloha č.2: Kupní smlouva MMOPP00I7ZSK
Příloha č.3: smlouva o výpůjčce MMOPP00I7YGF
Příloha č.4: projekt opravy