ZASTUPITELSTVO
STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY
Znak

Dne:22.6.2020Bod programu:9/11
Věc:Návrh zadání Změny č. 2 Územního plánu Opavy
Důvod předložení:

schválení zadání Změny č. 2 Územního plánu Opavy

Zpracovatel:Ing. Monika Pazderová, vedoucí oddělení územního plánování
Předkládá:Ing. Michal Jedlička, náměstek primátora
Projednáno v RMO:v RMO dne 10.06.2020
Požadavek na
úpravu rozpočtu:
NE

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města
1. schvaluje

zadání Změny č. 2 Územního plánu Opavy

Důvodová zpráva

Od ledna 2018 má Opava nový územní plán, a od té doby Magistrát města Opavy, oddělení územního plánování, jako pořizovatel územního plánu, (dále jen "pořizovatel"), obdržel již několik návrhů na jeho změnu. Po posouzení úplnosti a souladu s právními předpisy všech návrhů na změnu, pořizovatel předložil ZMO, které je příslušné k vydání územního plánu a jeho změn, všechny došlé návrhy na pořízení změny se svým stanoviskem, a zastupitelstvo na svém zasedání dne 16.12.2019 usnesením č. 286/9/ZM/19 rozhodlo o pořízení Změny č. 2 Územního plánu Opavy. 

 

Na základě rozhodnutí zastupitelstva o pořízení změny územního plánu, kterou se prověří požadavky na změnu Územního plánu Opavy, pořizovatel ve spolupráci s určeným zastupitelem zpracoval, na základě územně analytických podkladů a s využitím doplňujících průzkumů a rozborů, návrh zadání Změny č. 2 Územního plánu Opavy. V návrhu zadání stanovil hlavní cíle a požadavky, a zaslal a doručil veřejnou vyhláškou všem dotčeným orgánům, sousedním obcím, krajskému úřadu a obci Opava. Uplatněné požadavky na obsah změny územního plánu, včetně požadavku Krajského úřadu na posouzení změny z hlediska vlivů na životní prostředí, a stanovení podrobnějších požadavků na obsah a rozsah vyhodnocení vlivů, byly zapracovány do návrhu zadání.

 

Na základě vyhodnocení výsledků projednání zadání pořizovatel ve spolupráci s určeným zastupitelem návrh zadání upravil, a takto předkládá ZMO ke schválení.

Přílohy:
Příloha č.1: Návrh zadání Změny č. 2 ÚP
Příloha č.2: Grafická příloha