ZASTUPITELSTVO
STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY
Znak

Dne:19.4.2021Bod programu:1/16
Věc:Zahájení
Důvod předložení:
Zpracovatel:Renata Žídková, oddělení organizační
Schvalovatel:Ing. Tomáš Navrátil, primátor města
Předkládá:Ing. Tomáš Navrátil, primátor města
Projednáno v RMO:
Požadavek na
úpravu rozpočtu:
NE

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města
1. schvaluje

aby se dnešního zasedání zastupitelstva města účastnili zastupitelé Miroslav Kořistka, Ing. Petr Paláček a Mgr. Alexandr Burda distančním způsobem, a to z důvodu objektivní nemožnosti jejich fyzické přítomnosti. Využitím distančního připojení splnění této podmínky dotčení zastupitelé čestně deklarují.

2. konstatuje

že se jedná o jednorázovou a časově omezenou výjimku z jednacího řádu zastupitelstva města pouze pro toto zasedání

Důvodová zpráva

O distanční účast na zasedání zastupitelstva požádali 3 zastupitelé, a to z důvodu objektivní nemožnosti jejich fyzické přítomnosti na dnešním zasedání.

 

Jedná se o pana Miroslava Kořistku, Ing. Petra Paláčka a Mgr. Alexandra Burdu.

 

V případě, že zastupitelstvo města schválí distanční účast zmíněných tří zastupitelů na dnešním zasedání, bude jejich distanční účast technicky ošetřena takto:


Zastupitelé se budou zasedání účastnit v reálném čase prostřednictvím videokonference, kdy budou po celou dobu své přítomnosti na zasedání viděni a v případě jejich zájmu mohou vystoupit v rozpravě. Zároveň mají prostřednictvím videokonference zajištěn přenos dění v sále, a to jak obrazový, tak zvukový. 


Tito zastupitelé budou moci vystoupit v rozpravě a vyjadřovat svoji vůli hlasováním. Technické provedení hlasování bylo z důvodu zrychlení průběhu zasedání zvoleno formou cedulek s nápisy, které jsou na hlasovacím zařízení, to znamená - PRO, PROTI, ZDRŽEL SE, PREZENCE, ROZPRAVA. Pouhým zřetelným zvednutím cedulky ve chvíli hlasování zastupitel deklaruje jasně a nezpochybnitelným způsobem svou vůli. Všichni členové zastupitelstva mají možnost vizuální kontroly tohoto hlasování. Vzhledem k tomu, že chceme mít ucelený elektronický výstup jmenovitého hlasování, byla zvolena doplňková forma, kdy určená pracovnice úřadu fakticky zaznamená vyjádřenou vůli distančně hlasujícího zastupitele prostřednictvím hlasovacího zařízení. Hlasování pana Kořistky bude zaznamenávat na hlasovacím zařízení Mgr. Silvie Vltavská, hlasování Ing. Paláčka zaznamená Ing. Jana Kavanová a hlasování Mgr. Burdy paní Simona Schneidrová.


Nyní s ohledem na výše uvedené body navrhujeme následující usnesení:


Zastupitelstvo města 
1) schvaluje, 
aby se dnešního zasedání zastupitelstva města účastnili zastupitelé Miroslav Kořistka, Ing. Petr Paláček a Mgr. Alexandr Burda distančním způsobem, a to z důvodu objektivní nemožnosti jejich fyzické přítomnosti. Využitím distančního připojení splnění této podmínky dotčení zastupitelé čestně deklarují.
2) konstatuje,
že se jedná o jednorázovou a časově omezenou výjimku z jednacího řádu zastupitelstva města pouze pro toto zasedání města

Zmiňované tři zastupitele o tomto usnesení nebudou hlasovat, neboť musí členové zastupitelstva přítomní v sále rozhodnout o jejich distanční účasti.