ZASTUPITELSTVO
STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY
Znak

Dne:11.12.2023Bod programu:26/7
Věc:Majetkové záležitosti - prodej pozemku k.ú. Domoradovice
Důvod předložení:

Zajištění úkolů vyplývajících z činnosti odboru majetku města

Zpracovatel:Ing. Radka Honková, vedoucí oddělení správy a evidence pozemků
Schvalovatel:Mgr. Bc. Pavel Vltavský, vedoucí odboru majetku města
Předkládá:Ing. Michal Kokošek, 1. náměstek primátora
Projednáno v RMO:dne 15.11.2023
Požadavek na
úpravu rozpočtu:
NE

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města
1. neschvaluje

prodej pozemku parc.č. 632 - trvalý travní porost, k.ú. Domoradovice, do vlastnictví společnosti  PELU Group s.r.o.

2. schvaluje

kupní smlouvu (MMOPP00LRLDQ) mezi statutárním městem Opava jako prodávajícím a společností Opavská lesní a.s. jakožto kupujícím, jejímž předmětem je prodej pozemku parc.č. 632 - trvalý travní porost, k.ú. Domoradovice, za cenu ve výši 49.450,00 Kč tj. 50,00 Kč/m2 (cena dohodou)

Důvodová zpráva

Jedná se o prodej pozemku ve vlastnictví SMO o výměře 989m2, katastrální území Domoradovice. Pozemek je situován mimo zastavěnou část města, u vodního toku řeky Moravice, je zatravněný, na části se nachází vzrostlý porost. Dle platného územního plánu města se předmětný pozemek nachází v území NP - plochy přírodní.

Pozemek je na základě Zřizovací listiny pod příspěvkovou organizací Středisko volného času Opava, která jej v minulosti užívala k volnočasovým aktivitám pro děti. V současné době již Středisko volného času pozemek neužívá. Budova srubu, která byla v minulosti na pozemku umístěna, byla z havarijních důvodů odstraněna a novou již nelze zřídit, protože se pozemek nachází v aktivním záplavovém území a jiné využití než zatravněná plocha není možné. 

Společností OPAVSKÁ LESNÍ a.s., požaduje předmětný pozemek získat do svého vlastnictví za účelem scelení pozemků v dané lokalitě do svého vlastnictví a tím umožnit pozemky komplexně zemědělsky obhospodařovat (pozemky sousedící s předmětným pozemkem jsou ve vlastnictví společnosti).

 

Přílohy:
Příloha č.1: K bodu 1 a 2:.pdf
Příloha č.2: K bodu 1:.pdf
Příloha č.3: K bodu 2:.pdf
Příloha č.4: Legenda.pdf