ZASTUPITELSTVO
STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY
Znak

Dne:16.12.2019Bod programu:28/9
Věc:Majetkové záležitosti - prodej pozemků pod bytovými domy s nebytovými prostory
Důvod předložení:

Zajištění úkolů vyplývajících z činnosti odboru majetku města

Zpracovatel:Ing. Radka Honková, vedoucí oddělení správy a evidence pozemků
Předkládá:PhDr. Igor Hendrych Ph.D., náměstek primátora
Projednáno v RMO:4.12.2019
Požadavek na
úpravu rozpočtu:
NE

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města
1. schvaluje

kupní smlouvu (PID MMOPP00HZINX) mezi statutárním městem Opava jako prodávajícím a manžely ░░░░ ░░░░ a ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ jakožto kupujícími, jejímž předmětem je prodej části pozemku parc.č. 606/1 - zastavěná plocha a nádvoří, označené dle nezapsaného geometrického plánu jako pozemek parc.č. 606/6, k.ú. Opava - Město, za cenu ve výši 45.841,00 Kč (cena dle zásad a dle znaleckého posudku)

2. schvaluje

kupní smlouvu (PID MMOPP00HZJ7Y) mezi statutárním městem Opava jako prodávajícím a panem ░░░░ ░░░░ ░░░░ , manžely ░░░░ a ░░░░ ░░░░ ░░░ , paní ░░░░ ░░░░ ░░░ , manžely ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ a ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ , manžely ░░░░ ░░ a ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ , panem ░░░░ ░░░░ ░░  jakožto kupujícími, jejímž předmětem je prodej částí pozemku parc.č. 579 - zastavěná plocha a nádvoří, označených dle nezapsaného geometrického plánu jako pozemek parc.č. 579/1 a jako pozemek parc.č. 579/2, k.ú. Opava - Předměstí, za cenu ve výši 213.071,00 Kč (cena dle zásad a dle znaleckého posudku)

Důvodová zpráva

Bod 1:

prodej části pozemku ve vlastnictví SMO o výměře 33m2, pozemek se nachází za bytovým domem s nebytovým prostorem v přízemí Drůbeží trh 467/3 ve vlastnictví žadatelů, část pozemku je zpevněná využívaná k parkování osobních vozidel, na části pozemku se nachází zadní vstup se schodištěm do suterénu domu. Kupní cena je stanovena vzhledem k nebytovému prostoru kombinací ceny dle Zásad a ceny dle znaleckého posudku

 

Bod 2:

prodej částí pozemku ve vlastnictví SMO o celkové výměře 282m2, ul. Skřivánčí 1149/8. Část pozemku o výměře 222m2  je zastavěna stavbou bytového domu s byty a nebytovým prostorem, část pozemku o výměře 61m2 je užívána jako dvůr se samostatným vstupem do bytu.  Spoluvlastníci domu požadují část pozemku  zastavěného bytovým domem koupit do svého vlastnictví, kupní cena je stanovena vzhledem k nebytovému prostoru kombinací ceny dle Zásad a ceny dle znaleckého posudku. Spoluvlastník bytového domu pan ░░ ░░░░ ░ požaduje koupit do svého výlučného vlastnictví část pozemku využívanou jako dvůr s vjezdem z ulice Jurečkova, kupní cena je stanovena dle zásad.  

Přílohy:
Příloha č.1: K bodu 1
Příloha č.2: K bodu 2
Příloha č.3: Legenda